Gotowanie w parku, czyli Śląskie Smaki 2011

festiwal slaskie smaki
festiwal slaskie smaki

Uwielbiasz gotować? Nieobce są ci dania kuchni regionalnej?

Wybierz się dziś do parku Chopina. Od godz. 14.00 będzie odbywał się tam konkurs kulinarny organizowanego w ramach VI Festiwalu „Śląskie Smaki”®. 21 drużyn z całego regionu zawalczy o nagrodę „Złotego Durszlaka” i tytuł eksperta „Śląskich Smaków”.

Profesjonalni kucharze oraz ekipy amatorów zmierzą się 18 czerwca w Parku Chopina. Będzie to już szósta odsłona Festiwalu Kuchni Śląskiej „Śląskie Smaki”, czyli pokazu przyrządzania i serwowania potraw tradycyjnej kuchni z terenu naszego województwa – po raz pierwszy organizowana w Gliwicach.

Obok kulinarnych zmagań konkursowych zaplanowano pokaz kuchni molekularnej w wykonaniu mistrza Jean’a Bosa oraz występy artystyczne. Na scenie zaprezentują się zespoły The Bottles i Sweet Garden oraz kabaret Czesuaf. Gwiazdą wieczoru będzie Zespół Pieśni i Tańca „Śląsk”.

Początek imprezy – godz. 14.00. Wstęp wolny!

Festiwal „Śląskie Smaki” organizuje Śląska Organizacja Turystyczna oraz gliwicki samorząd we współpracy ze stowarzyszeniami kucharzy – Śląską Grupą Kulinarną i Beskidzkim Klubem Kulinarnym.

guest

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments