r e k l a m a


Pojemniki obiadowe – jak wybrać odpowiednie?

Pojemniki do restauracji staramy się często kupować jak najtańsze, aby nie zwiększały kosztów dostawy. Powiadom jednak swojego odbiorcę, że nieco wyższa cena oznacza większe bezpieczeństwo przy przewożeniu posiłku lub jego ciepło, a zobaczysz, że wybór będzie dość oczywisty.

Pojemniki obiadowe — w restauracji, na catering, dla pracowników 

Dzisiaj pojemniki obiadowe są w bardzo dużej dostępności. Producent tego typu opakować udostępnia różnorodne wielkości tego typu pojemników, ich pojemności, różny jest także materiał, z którego są one wykonane, sposób zamykania, a także poziom hermetyczności, zabezpieczenia przed rozlaniem, utrzymywania ciepła. Kiedy liczysz poziom kosztów dostawy i uwzględniasz w nich cenę, jaką generują pojemniki, pamiętaj, że im są one lepsze, trwalsze, bardziej wytrzymałe, tym w lepszym stanie posiłek otrzymuje klient docelowy. To zaś przekłada się na poziom jego satysfakcji i chęć dalszego korzystania z twoich usług. Opakowania, sztućce jednorazowe, talerzyki często są przez nas lekceważone jako konieczny element realizacji usługi na wynos lub cateringu. Warto jednak i na nie zwrócić nieco większą uwagę, bo dzisiaj jakość podania dania, nawet w dostawie, ma dla coraz większej grupy klientów naprawdę niemałe znaczenie. 

Niezależnie, czy prowadzisz sklep, w którym masz kilka dań obiadowych na ciepło czy jesteś właścicielem restauracji, która prowadzi również szeroko zakrojoną sprzedaż jedzenia na wynos, musisz zadbać o to, aby posiłki po dostarczeniu ich na miejsce, nadal były ładne, estetyczne, a nie przypominały nieapetyczny miszmasz. Być może lepiej kupić większy pojemnik z hermetycznie zamykanym wieczkiem? Może warto postawić na opakowanie z przegródkami, aby dodatki w postaci przypraw do pad thaia można było podać z boku dania?

Pojemnik obiadowy – na co zwrócić uwagę?

Wybór pojemników na wynos jest bardzo duży: https://www.opakowanianawynos.pl/163-pojemniki-obiadowe. Bez problemu wśród poszczególnych opakowań znajdziesz te, które najlepiej odpowiadają specyfice twojego biznesu i rodzajowi serwowanych przez ciebie dań. Innych pojemników potrzebujesz do zupy, innych do dań typu fast food, jeszcze innych do gorących potraw. Nie bez znaczenia dla wielu restauracji będzie jednak nie tylko praktyczna strona opakowań. Dla coraz większej grupy klientów ma znaczenie ekologiczne podejście, które przekłada się także na rodzaj stosowanych opakowań. Warto więc rozważyć możliwość korzystania z rozwiązań biodegradowalnych. Tego typu podejście z pewnością wzmocni twój przekaz jako marki eko.

Materiał partnera

ZOBACZ TEŻ

KOMENTARZE

Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments

AKTUALNOŚCI

KRYMINAŁKI