Takiego balkonu jeszcze nie widzieliście. Zobaczcie projekt z Gliwic

„Balkon Walk-on to projekt, który powstał z potrzeby chwili. Kiedy przychodzi lato, upalne dni w biurze dają nam się we znaki”.

Tak o swoim projekcie mówią pracownicy biura Zalewski Architecture Group.
– Pierwsza myśl jaka nam wtedy przychodzi do głowy: „gdyby tylko można było wyjść na spacer”. Tak właśnie zrodził się pomysł na balkon zawieszony w powietrzu. To także jeden z pomysłów na zmianę smutnego podwórka – studni, na które codziennie patrzymy z okien na 3 piętrze, na nadanie mu nieco magii – mówią.

Balkon jest kręty, wije się, nie prowadzi wprost do celu, zaskakuje, odpręża, daje kontakt z przyrodą. Zacienienie sąsiadów zostało ograniczone nie tylko dzięki temu że jest kręta ale również wąska. Od spodu balkon wykonany jest z polerowanej blachy.

Balkon miałby powstać na dziedzińcu jednej z gliwickich kamienic. Alejka jest zawieszona na linach. Szerokość ścieżki to 80 cm.


wizualizacje: Zalewski Architecture Group
źródło: sztuka-architektury.pl

spot_img

ZOBACZ TEŻ

KOMENTARZE

guest

0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
spot_img

AKTUALNOŚCI

KRYMINAŁKI