r e k l a m a


Tace dla kelnerów

Wyposażając restaurację bądź kawiarnie, należy zwrócić baczną uwagę na tace kelnerskie, ponieważ jest to podstawowe narzędzie pracy kelnera i bez odpowiednio dobranej tacy, nie będzie on w stanie wykonywać poprawnie swoich obowiązków.

Tace kelnerskie – rodzaje

Na rynku znajdziemy mnóstwo różnych tac kelnerskich, w zależności od naszych potrzeb czy preferencji. Począwszy od najprostszych – plastikowych, prostokątnych tac – przez bardziej wymyślne, po zupełnie profesjonalne tace z powłoką antypoślizgową oraz specjalnymi uchwytami, ułatwiającymi transport posiłków i napoi. Cena tych ostatnich jest oczywiście delikatnie wyższa, ale znacząco wzrasta komfort pracy kelnerów, dlatego też warto zastanowić się nad inwestycją w tego typu wyposażenie.

Podstawowy element pracy kelnera

W wysoko ocenianych restauracjach pracuje wyspecjalizowana kadra. Nie inaczej jest z kelnerami, najlepsi z nich przechodzą specjalistyczne szkolenia w zakresie obsługi klienta i serwowania produktów. Wśród przerabianych tematów znajdują się między innymi: praca w ciasnych i mocno zatłoczonych pomieszczeniach, właściwe rozłożenie potraw na tacy oraz poprawne chwytanie samych tac. Z naszej strony możemy zadbać więc nie tylko o zatrudnienie najlepszych fachowców w swoim fachu, ale także o zapewnienie im najwyższych jakościowo materiałów do pracy.

Odpowiedni dobór tac

W zależności od profilu naszej restauracji należy zainwestować w odpowiednie tace, zarówno pod względem kształtu, jak i materiałów z których je wykonano. W przypadku mniejszych restauracji albo kawiarni, które stawiają głównie na desery bądź napoje, w zupełności wystarczą niewielkie, okrągłe tace. Jednakże, gdy obsługujemy duże przyjęcia, albo po prostu sporą liczbę gości, a w naszym menu królują główne dania, to znacznie lepszym rozwiązaniem będą duże tace, najlepiej antypoślizgowe, które pomieszczą większą ilość potraw.

Tace kelnerskie wydają się być szczegółem w całym wyposażeniu restauracyjnym, ale często to właśnie szczegóły wpływają na ogólny odbiór restauracji w oczach klienta.

ZOBACZ TEŻ

KOMENTARZE

Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments

AKTUALNOŚCI

KRYMINAŁKI